Boom Brothers slot

”Det är ädelstenar ut i mängd
Och rubiner med om du är slängd
Vi vet ej vad vi ska ha det till
Så gräv gräv, bara gräv gräv”

Det kanske inte är så många som känner igen denna vers men den kommer faktiskt från filmen Snövit och de sju dvärgarna. Ni vet ”Hej hå, hej hå, vi från vår gruva gå”. Anledningen till att detta känns passande är för att slotspelet Boom Brothers faktiskt handlar om just tre skäggiga småväxta män som med hjälp av dig ska hitta skatter i en gruva.

Spelets upplägg

Som de flesta andra slots kommer denna från NetEnt. Den har 20 vinstlinjer, spridda över 5 hjul. Myntvärdena går från 0.01 euro upp till 1,00 euro. Det går att satsa totalt fem mynt per linje, vilket gör att den maximala insatsen är totalt 100 euro per omgång.

Alla symboler i spelautomaten är vinstsymboler och det är totalt 8 stycken exklusive railtrack, wild och free spins symbolerna. Symbolerna ser dels ut som plåtmasker men även som hinkar, hjälmar, lyktor och hackor. Du får då så klart olika stor vinst beroende på hur många utav varje symbol du får och vilka symboler som du får.

Bonus

Med tre symboler av typen ”railtrack” på en vinnande linje, har du möjlighet att starta bonusomgången. Det första steget handlar då om att lyckas få ytterligare två symboler på hjul 4 och 5 för att skapa ett helt spår över hela spelplanen. Detta kan låta svårt, men det är det inte. De sista spåren kommer fram ungefär hälften av de gånger som du försöker. Lyckas du pricka in hela spåret, har du tagit dig in i bonusspelet. Väl inne i bonusspelet kan du plocka på dig stora vinster genom att välja rätt vagn och därmed få rätt ”Boom Brother” att nå slutmålet med ädelstenarna eller guldet.

Free spins och wild-symbolen

Förutom det roliga bonusspelet har du också en bra möjlighet till freespins. Symbolerna för detta är tydligt markerade med texten ”Freespins”, i samma anda har Wild-symbolen, som är upplyst bomb, en stor text som säger just ”Wild”. Freespinsläget i Boom Brothers, förutom om de sker i bonusläget, multipliceras med 3. Spelet har också en jackpott så gott om chanser att vinna lite extra pengar med andra ord.